0623656282 info@nieuwekyk.nl

Scarwork Littekenbehandeling

 

Een beetje voorkennis:
Je lichaam is sterk en broos tegelijk. Je kan het vergelijken met de structuur van een spinnenweb. Een draad uit het web haalt de structuur uit balans. Zo ook in je lichaam, één zwakke plek in het lichaam haalt ‘het systeem’ uit zijn verband en veroorzaakt fysieke klachten. We noemen dit ook wel het ’Fasciale Web’. Fascia is een complex zelfregulerend orgaan van onder andere bindweefsel dat werkelijk overal in je lichaam zit en alle vitale organen ‘als een web’ op zijn plek houdt. Het omringt elke spier, bot, orgaan en cel. Je zou het kunnen zien als beweegbare lijm/elastiekjes die de lagen en structuren met elkaar verbinden. Zo complex als het functioneert, zo geweldig kan je het benutten om fysieke disbalans te herstellen.

Wat is scarwork:
Scarwork betekent het integreren van littekens in het fasciale netwerk. Littekenweefsel wordt als het ware ‘opgelost’. Hoe oud een litteken is speelt hierin geen rol.

De behandeling:
We hebben de keus uit meer dan 19 afzonderlijke technieken die gebruikt worden om jouw unieke litteken in het fasciale web te integreren. Het voordeel van deze methode is dat de gebruikte technieken pijnloos zijn. De huidlagen en het omringende weefsel vinden elkaar weer door de gebruikte technieken. Het litteken zal soepeler en zachter aanvoelen. De veranderingen die ontstaan na de therapie zijn van blijvende aard. Meestal zijn 3 of 4 behandelingen voldoende. Maar elk litteken is uniek. Soms is 1 behandeling voldoende.

Medio april 2020 is het mogelijk deze therapie te volgen bij Praktijk KYK, Aletta zal deelnemen aan de exclusieve training die voor het eerst in Nederland wordt aangeboden.  De training omvat theoretische lezingen over de nieuwste kennis met betrekking tot de vorming, behandeling en revalidatie van littekens. Met deze trainingsmethode leren we over verschillende soorten littekens en hun veranderingen welke geobserveerd en zelf behandeld worden tijdens en na de therapie. Een unieke kans om vele verschillende littekens te bekijken, te voelen en te behandelen. De training wordt gegeven door Sharon Wheeler, zij is diegene die deze vorm van behandelen heeft ontwikkeld. Sharon onderhoudt een praktijk in Rolfing Structural Integration en Rolf Movement in Port Orchard, Washington USA. Ze geeft permanente educatie workshops over Integrating ScarWork, BoneFascia, CranialWork in het fasciale netwerk en de Art of Structurele Integratie.

 

CONTACT

Telefoon:  0623656282
Mail:          info@nieuwekyk.nl

 

ADRES

B.J. Schurerweg 2, 
9231 CE  Surhuisterveen

 

EMAIL ONS