0623656282 info@nieuwekyk.nl

Waarom kiezen voor permanente make-up (PMU)?

PMU ook wel cosmetische pigmentatie genoemd is ideaal voor iedereen die graag een frissere, opener oogopslag en een gezicht met expressie wil hebben, maar ook voor iedereen die kiest voor gemak, het is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. PMU blijft altijd op z’n plaats en loopt niet uit, sporten, zonnen en zwemmen zonder zorgen om uitgelopen make-up. Elke dag wakker worden met een frisse look, de deur uitgaan zonder eerst lang voor de spiegel hoeven te staan, bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende een periode van 1-2 jaar zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant. 

Met cosmetische pigmentatie breng je uitdrukking (terug) in je gezicht.  Heb je (tijdelijk) geen haargroei, lijd je aan de ziekte Alopecia of Trichotillomanie, begin je aan chemotherapie of ben je deze net ondergaan, heb je littekens of imperfecties of een imperfecte liplijn? Ook als je allergisch bent voor gewone make-up of niet tevreden bent met de huidige vorm, dan is permanente make-up voor jou de oplossing.

Hoe kun je je goed voorbereiden op een PMU-behandeling?

– Gebruik je bloedverdunners, overleg dan altijd eerst met je huisarts of je daarmee tijdelijk mag stoppen.
– Een wijntje op de dag voor behandeling kun je beter laten staan en dat geldt ook voor een kopje koffie op de dag zelf.
– Gebruik voor evt. pijnstilling geen aspirine (dit werkt bloedverdunnend). Voorkeur gaat uit naar paracetamol of ibuprofen.
– De eerste 3- 5 dagen mag de permanente make-up (PMU) niet nat worden. Het kan daarom, vooral bij lang haar,
handig zijn dat je op de dag van de behandeling je haar nog wast.
– Heb je net een antibiotica kuur op het moment dat je PMU gezet of opgefrist gaat worden,
dan is het beter om je afspraak even uit te stellen tot een paar weken na de laatste dag van de kuur.

 

Doet een behandeling pijn?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar we proberen de gevoeligheid tot een minimum te beperken. De pijngrens van iedere persoon is verschillend, echter ervaart 90% van de personen, een behandeling eerder ‘irritant’ dan pijnlijk. 

Waarom wordt geadviseerd om de PMU na 1 tot 1 1/2 jaar weer bij te laten werken?

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie die bovenin de tweede laag van de huid wordt geplaatst. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt, want het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. PMU blijft gemiddeld een tot drie jaar mooi. Hoe lang het mooi blijft is ook afhankelijk van verschillende factoren zoals o.a. de kleur, plaats van behandeling, gezondheid van de persoon en het gebruik van een sunblock.

De touch-up van PMU is nodig als je de kleurintensiteit mooi wilt houden. Zonder opfrissen zijn wenkbrauwen gemiddeld na vijf jaar vrijwel geheel verdwenen. Er blijft soms nog een heel licht waasje zichtbaar. Eyeliner kan wat langer zichtbaar zijn omdat de ooghuid dun is en het pigment daardoor soms net iets dieper in de huid zit. Bij lippen vervaagt het pigment ook met de jaren, net als bij wenkbrauwen en eyeliner.

Het advies is om PMU binnen anderhalf jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van een  tijdige touch-up is dat je hoogstwaarschijnlijk maar één behandeling nodig hebt en dus de minste kosten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Nieuwe pigmentaties brengen we aan in tenminste 3 behandelingen. Op deze manier wordt het pigment mooi opgebouwd en kunnen we het mooiste eindresultaat verkrijgen.

Voorafgaand aan de eerste behandeling worden je wensen uitgebreid besproken in een intake. Wij vragen je om een Informed Consent in te vullen. Dit is een lijstje met vragen die vooral met je gezondheid te maken hebben. Wij kunnen met de gegeven antwoorden de juiste keuzes maken en de behandeling voor jou zo spoedig mogelijk laten verlopen. Vervolgens gaan we samen de kleur en vorm van je nieuwe PMU bepalen. Hierbij houden we rekening met je gezichtsvorm, natuurlijke haarkleur en de ondertoon van je huid. Vervolgens wordt er gestart met het aanbrengen van de PMU. 

Tijdens behandeling 2 perfectioneren we de pigmentatie en kijken we of de gekozen kleur en vorm naar wens is. De puntjes op de i worden er tijdens behandeling 3 opgezet. Tussen elke behandeling zit minimaal een periode van 4 tot 6 weken. Zo heeft de huid voldoende tijd om goed te herstellen.

Wat is een Hairstroke Techniek?

Hairstroke techniek, ook wel haartjes techniek genoemd, voor zeer natuurlijk ogende 3D wenkbrauwen. Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes “ na te tekenen” (pigmenteren) in de huid. Er ontstaat zo een heel natuurlijk 3D effect na genezing. Deze techniek kan ook goed worden gebruikt om ontbrekende stukjes (bijv. littekens) in de wenkbrauwen op te vullen.

Wat is een Powder/Shadow Techniek?

Bij deze techniek wordt er een schaduw achter je eigen wenkbrauw gepigmenteerd. Deze techniek geeft een compact en poederachtig resultaat, maar blijft zacht en natuurlijk. Het is vergelijkbaar met het gebruik van een wenkbrauwpotlood of poeder. 

Wat is een Ombre Techniek?

Met de Ombre techniek wordt de wenkbrauw ingeschaduwd en een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd waardoor een natuurlijk zachte wenkbrauw ontstaat na genezing. De wenkbrauw is vooraan mooi poederig en transparant terwijl hij naar de staart toe voller en strakker wordt. 

Moet ik mijn eigen wenkbrauwharen weghalen/afscheren of epileren voor de behandeling?

Nee absoluut niet. Wij adviseren zelfs om zo min mogelijk te epileren als je een afspraak bij ons heeft ingepland, des te beter het eindresultaat zal zijn. Dus let it grow! Haartjes belemmeren de behandeling totaal niet. Dit geeft juist alleen maar een natuurlijker effect. Zeer licht blonde haartjes kunnen eventueel voorafgaand geverfd worden. Wij adviseren om minimaal 6-8 weken voor de behandeling niet meer te epileren, zodat wij het beste uit jouw eigen wenkbrauw kunnen halen.
Na de behandeling epileer je zelf de haren die buiten de vorm vallen weg om zo de vorm mooi strak te houden, ben je hier zelf niet zo handig in dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit te laten doen bij ons of een schoonheidssalon bij jou in de buurt.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, dat hoeft niet. Alle specialisten bij KYK hebben een speciale opleiding gevolgd en werken veel met diverse kleuren en huidtypes. Wij kunnen jou daarom deskundig adviseren welke kleur het beste bij jou past. We vertellen je over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huidtypen. 

Wat zijn de Do en Don'ts na de behandeling?

– Houd de behandelde huid minimaal 3-5 dagen droog, breng hem niet in contact met water of reinigingsproducten.
– Ga tijdens de helingsperiode niet naar de sauna en pas op met fanatiek sporten (zweet!).
– Ga niet met de huid in de volle zon of onder de zonnebank.
– Bescherm de wenkbrauwen na heling als je de zon ingaat, altijd met een goede sunblock (factor 50).
– Trek de korstjes die ontstaan niet van je huid af en krab niet bij jeuk. Zo voorkom je littekens en trek je geen pigment uit de huid.
– Trekt je huid iets, dan kun je 2 x keer per dag bepanthenzalf aanbrengen, bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds.
   Bepanthenzalf heeft ook een genezende werking.

Hoe zien mijn wenkbrauwen er uit direct na de behandeling?

Eigenlijk meteen al mooi! Uiteraard ziet je nog niet het echte eindresultaat, en het hangt af van wat je wenst als eindresultaat. De kleur kan de eerste dagen (ongeveer een week) wat donkerder zijn, dat komt omdat de PMU net na de behandeling op de huid ligt. (Na heling zal de kleur ongeveer 30-40% lichter zijn, immers de PMU zit dan onder de huid) Direct na de behandeling zal de behandelde huid wat rood en gezwollen zijn, dit is meestal binnen een paar uur weer verdwenen.

Hoe weet ik wat ik moet doen qua nazorg?

Na de behandeling ontvang je van ons een nazorginstructie waarop precies vermeld staat hoe je de behandelde huid en PMU het beste kan verzorgen. Indien je de nazorginstructies nauwkeurig opvolgt dan zul je er vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.

Waarom moet ik rekening houden met zon en UV-licht?

Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor zon en UV-licht. Gedurende 14 dagen na de behandeling mag je geen gebruik maken van de zonnebank en mag het behandelde deel niet worden blootgesteld aan de zon. Hou hier dus rekening mee met eventuele vakantieplannen.

Ook na heling kan de zon je PMU sneller doen vervagen, gebruik dus altijd een goede zonbescherming (factor 50).

Wat als ik niet tevreden ben over mijn bestaande en ergens anders gezette PMU?

KYK wil graag samen met jou kijken welke aanpak het meest geschikt is om toch een zo goed mogelijk eindresultaat te bereiken.

Je bent van harte welkom voor persoonlijk advies over bijvoorbeeld kleur, vorm en het te verwachten eindresultaat. Voor een uitgebreide intake van ongeveer 30 min. vragen wij €25, bij een eventuele behandeling wordt dit weer verrekend. 

Hoe weet ik of ik bij Praktijk KYK bij het juiste adres ben voor PMU?

Praktijk KYK is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente Make Up specialisten (NSGP). Dit houdt in dat je verzekerd bent van een zeer hoog niveau qua kennis, kwaliteit en bekwaamheid op het gebied van PMU. Daarnaast is Praktijk KYK in het bezit van een geldige GGD-vergunning wat inhoudt dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt, precies volgens de richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid opgesteld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zonder deze vergunning mag er geen PMU worden gezet. 

CONTACT

Telefoon:  0623656282
Mail:          info@nieuwekyk.nl

 

ADRES

B.J. Schurerweg 2, 
9231 CE  Surhuisterveen

 

EMAIL ONS